4.2 C
София
четвъртък, март 30, 2023
НачалоНа фокусПакистанската полиция блокира част от столицата заради процес за корупция срещу бивш...

Пакистанската полиция блокира част от столицата заради процес за корупция срещу бивш премиер

Пакистанската полиция блокира части от столицата Исламабад и разположи хиляди полицаи за съдебното заседание, на което ще се разглеждат обвиненията в корупция срещу бившия премиер Имран Хан, който се укриваше от арест в продължение на седмица, на фона на ожесточени сблъсъци, съобщи ДПА.

Живеещите в близост до съда в столицата бяха помолени да останат по домовете си, политическите дейности и събирания бяха забранени, а автомобилите се проверяваха преди влизане в столицата.

„Разположихме силна охрана, за да няма заплаха за живота му“, заяви началникът на полицията в Исламабад Акбар Насир преди заседанието.

Хан, който беше свален от власт от парламента миналата година чрез вот на недоверие, е обвинен в няколко корупционни престъпления, включително свързани със скъпи държавни подаръци, получени от други държави.

Съд в Исламабад издаде заповеди за арест на Хан миналия месец. Той се укриваше в жилищния си комплекс в източния град Лахор в продължение на няколко седмици, а поддръжниците му лагеруваха отвън. Негови привърженици се сражаваха с полицията с камъни и бензинови бомби, ранявайки повече от 100 служители след опитите за арест на Хан по-рано тази седмица.

Бившият премиер се съгласи да присъства на заседанието, след като съдията отхвърли искането му за прекратяване на заповедите за арест въпреки съпротивата на поддръжниците му.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments