11.4 C
София
понеделник, май 30, 2022
НачалоНа фокусПапата оценил миротворческите усилия на Анкара

Папата оценил миротворческите усилия на Анкара

Папа Франциск оцени усилията на президента Реджеп Тайип Ердоган за намиране на мирно решение на конфликта между Украйна и Русия, заяви в неделя пратеникът на Турция във Ватикана.

„Папата изрази благодарността си към Турция, която от началото на конфликта поддържа контакти и с двете страни и работи за мира”, заяви посланик Лютфуллах Гьокташ в Twitter, разказвайки за срещата си с папата, на която е обсъдил войната на Русия срещу Украйна.

Отбелязвайки, че решение може да бъде постигнато само чрез дипломация и преговори, а не чрез война, Гьокташ разказа на понтифика за дипломатическите инициативи и усилията на Турция за оказване на хуманитарна помощ, като подчерта, че Ердоган все още се опитва да помири Русия и Украйна. Гьокташ отбеляза също, че Турция отдава голямо значение на призивите на папата за мир на страните.

По оценки на ООН, от началото на войната в Украйна на 24 февруари досега, са загинали най-малко 4301 цивилни и са ранени 4735 души. Смята се, че истинският брой на жертвите е значително по-висок.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments