Папа Бенедикт се извинява, че омаловажава педофилията

0

Бившият папа Бенедикт XVI призна, че е присъствал на среща за съблазняването на непълнолетни от един от свещениците, и се извини, че не е взел решение да изпрати провинения пастор за лечение. Това съобщава CNN , позовавайки се на пресслужбата на Ватикана.

Бездействието на Бенедикт на срещата през 1980 г. беше доказано от независимо разследване на епископството на Мюнхен . Бенедикт, който по това време е Йозеф Рацингер , архиепископ на Мюнхен и Фрайзинг, отначало отказа да потвърди присъствието си на срещата, посочена по-горе, но в понеделник, 24 януари, неговият секретар заяви, че предишните думи на Бенедикт са представени с грешка от пресслужбата на Светия престол. Той предаде съжалението на патриарха и каза, че с болка чете доклада за случаите на педофилия и бездействието на Мюнхенската епископия в това отношение.

На 20 януари почетният папа Бенедикт XVI беше обвинен в омаловажаване на фактите за педофилия в църквата и в отказ да предприеме действия срещу духовници в четири случая на предполагаемо сексуално насилие над деца, докато беше архиепископ на Мюнхен.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук