Папа Бенедикт Шестнадесети ще бъде погребан с монети, медали и църковни одежди

0

В ковчега на покойният бивш папа Бенедикт Шестнадесети ще бъдат поставени монетите и медалите, отсечени по време на папството му, както и палиумите (част от литургическото облекло), които той е носил през годините, заяви днес говорителят на Ватикана Матео Бруни, цитиран от АНСА.

Бруни потвърди, че Бенедикт ще бъде погребан веднага след заупокойната литургия, ръководена от неговия приемник папа Франциск. Литургията ще бъде на площада пред  базиликата „Свети Петър“ във Ватикана. После Бенедикт Шестнадесети ще бъде погребан в самата базилика.

В ковчега на бившия пата ще бъде поставен и документ, в който се прави равносметка на годините, през които той е бил начело на Римокатолическата църква, допълва Асошиейтед прес.

Ковчегът на покойния папа ще бъде с тройна облицовка от кипарис, цинк и дъб. Той ще бъде положен в бившия гроб на папа Йоан Павел Втори в криптата на базиликата. Тленните останки на полския папа бяха преместени оттам през 2011 г. в параклис в самата базилика, което отвори място за друго погребение в криптата, припомня АНСА.

Около 70 000 души се преклониха пред тленните останки на бившия папа днес, във втория ден от поклонението, предадоха световните агенции. То продължава и утре в базиликата „Свети Петър“ във Ватикана.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук