9.8 C
София
вторник, май 3, 2022
НачалоНа фокусПапа Франциск е готов да се срещне с Путин в Москва

Папа Франциск е готов да се срещне с Путин в Москва

Папа Франциск изрази готовност да пътува до Москва, за да се срещне с руския президент Владимир Путин и да обсъди уреждането на конфликта в Украйна. Това заяви понтифът в интервю за вестник „Кориере дела Сера”.
„След 20 дни война помолих кардинал Пиетро Паролин да предаде на Путин посланието, че съм готов да отида в Москва“, каза папата в интервюто. „Все още не сме получили отговор и продължаваме да настояваме, въпреки че се опасявам, че Путин не може и няма да проведе тази среща в момента“, добави той.
Папа Франциск заяви, че „все още няма да отиде в Киев“. „Изпратих кардиналите Майкъл Черни и Конрад Краевски, които отидоха там за четвърти път. Но чувствам, че не е нужно да ходя. Първо трябва да отида в Москва, първо трябва да се срещна с Путин“, смята главата на католическата църква.
Той добави, че срещата му с руския патриарх Кирил ще се състои „в Йерусалим на 14 юни“. Както разкри понтифът по-рано, ватиканската дипломация е разбрала, че „една среща по това време може да доведе до голямо объркване“. В същото време той определи отношенията си с руския духовен глава като „много добри“.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments