5 C
София
петък, декември 2, 2022
НачалоПо светаПапа Франциск за Украйна: Мъдростта да вдъхнови конкретни стъпки за мир

Папа Франциск за Украйна: Мъдростта да вдъхнови конкретни стъпки за мир

След молитвата Ангел Господен папа Франциск отново отправи мисъл към Украйна, която той никога не изостави по време на поклонничеството си в Канада, съобщава БГНЕС, като цитира Ватикан нюз.

Пред „бедствието на войната“ папа Франциск се помоли „мъдростта да вдъхнови конкретни стъпки за мир“ и след това каза, че за покаятелното си посещение в Канада ще говори по време на следващата обща аудиенция, посочват от Ватикана.

„Дори и по време на моето пътуване, не престанах да се моля за украинския народ, нападнат и измъчен, изпросвайки от Бог да го освободи от бедствието на войната“, каза папата, след като произнесе неделната молитва и отново насърчи „мъдростта да вдъхнови конкретни стъпки за мир“:

„Ако погледнем обективно действителността, като се имат предвид щетите, които всеки изминат ден на война носи на това население, но и на целия свят, единственото разумно нещо, която би трябвало да се направи, е да се спрем и да преговаряме. Нека мъдростта да вдъхнови конкретни стъпки на мир“, бяха думите на Франциск.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments