Париж ще почисти Сена, за да позволи плуването в развълнуваните й води

0

До 2024 г. можем да се потопим в Сена! Във всеки случай на това се надява град Париж, който възнамерява да изпълни ангажиментите си за Олимпийските игри през 2024 г. Първа стъпка: почистване на Сена и Марна от отпадъчните води. За целта „Планът за къпане“ предвижда голяма кампания, насочена към собствениците на жилища, съседни на реката. Работа ще пада!
За да може всеки да плува в Сена, преди три години беше стартиран „план за къпане“ в размер на 1,4 милиарда евро . Сред съществените за проекта операции е канализацията на Сена, т.е. цялостното подобряване на санитарното състояние на реката. За целта градът ще осигури спазването на изискванията за евакуация на отпадъчни води от физически лица. Защото всъщност с дефектно оборудване отпадъчните води отиват в природата – и често в Сена – вместо да отиват в пречиствателни станции. Като отклонява отпадъчните води от Сена по този начин, Градът ще гарантира добрата хигиена на реката и ще може да помисли за плуване.
Не забравяйте, че Олимпийските игри през 2024 г. вече планират морски събития в Сена. Градът се надява, че събитието ще послужи като лост за увековечаване на три, след това пет парижки места за плуване. Trocadéro, Pont Neuf, Bercy … Местата, които днес изглеждат непрактични, са в списъка на бъдещите места за плуване в сърцето на Париж.
Сн. Pariszigzag

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук