8.5 C
София
вторник, декември 6, 2022
НачалоУ насПаркомясто на Летище София вече може да се запази онлайн

Паркомясто на Летище София вече може да се запази онлайн

Запазването на паркомясто на Летище София вече е възможно онлайн през сайта на аерогарата. По този начин пътниците могат да си осигурят паркомясто предварително и да ползват отстъпка при резервация онлайн за по-дълъг период, съобщават от пресцентъра на летището.

След запазване на паркомясто онлайн, новата автоматизирана система на паркинга разпознава регистрационния номер на автомобила и автоматично го допуска в паркинга. Там може да се паркира на всяко свободно място. От няколко месеца работи и нова паркинг система на самообслужване на столичното летище. Всеки пътник може да заплати в брой или с карта за престоя си преди излизането си от паркинга с помощта на машини, разположени на двата терминала.

На разположение на пътуващите са два паркинга. Паркингът на Терминал 1 е открит тип с капацитет 400 паркоместа. Паркингът на Терминал 2 е покрит и е свързан чрез топла връзка с обществените зони на заминаване и пристигане. Капацитетът му е 800 паркоместа. Цените за паркиране, валидни от 1 май и за двата терминала, са 4 лева за престой до един час, сочи справка на сайта на Летище София.

На 12 май операторът на столичното летище „СОФ Кънект“ обяви, че търси изпълнители, които да ремонтират съществуващия паркинг на втория терминал и да проектират четири открити паркинга – един постоянен и три временни.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments