0 C
София
петък, януари 27, 2023
НачалоНа фокусПатриарх Кирил: Всяко желание да се унищожи Русия би означавало край на...

Патриарх Кирил: Всяко желание да се унищожи Русия би означавало край на света

Желанието на западните страни да победят Русия придоби много опасни форми, но всеки опит за осъществяването му ще означава край на света. Това заяви московският патриарх Кирил след литургия в Богоявленската катедрала в Елохово.

“Днес има големи заплахи за света, за нашата страна и за целия човешки род. Желанието да се победи Русия придоби много опасна форма. Молим Господ да даде мъдрост на безумците и да им помогне да разберат, че всяко желание да се унищожи Русия би означавало край на света”, каза той.

Патриархът добави, че Русия разполага с мощни оръжия и е населена с много силни хора, които винаги са били мотивирани да побеждават. Според него днес “някои безумци” имат идеята, че в сегашните условия Русия може да бъде победена или преформатирана, т.е. на нейните жители да бъдат наложени някакви нови ценности, които “дори не могат да се нарекат ценности”, пише bg-voice.

“Днес е толкова тревожно време, но ние вярваме, че Бог няма да изостави руската земя, че Русия ще има сили, ако се наложи, да защити своята земя и своя народ. Дай Боже да не се стига до такова изясняване на отношенията – Господ да помири всички, да ги успокои и да им помогне да работят заедно, за да направят света по-добър”, добави патриархът.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments