Пашинян обвини Азербайджан в отвличане на арменски военни

0

Изпълняващият длъжността министър-председател на Армения Никол Пашинян обвини Азербайджан в отвличане на шестима арменски военнослужещи.

Пашинян каза на правителствено заседание, че военнослужещите извършват минни операции на границата на суверенната територия на Армения, като същевременно поставят предупредителни знаци. „Тоест работата не е извършена с диверсионни цели“, подчерта той.

Според изпълняващия длъжността министър-председател е необходимо да се изяснят обстоятелствата по изземването на военнослужещите, но вече е ясно, че това не е било залавяне, а отвличане.

„Някои искат да накарат арменската страна да се примири с присъствието на азербайджански сили на нейна територия, което не може да бъде“, увери той.

Пашинян заяви, че Азербайджан грубо нарушава международното право, опитва се да разпали военен конфликт и да извади ситуацията извън контрол.

На 27 май азербайджанското министерство на отбраната съобщи, че през нощта две арменски диверсионни групи са преминали границата и са нападнали азербайджанска територия, за да минават мостове. Групите наброяваха 24 души, шестима от тях бяха задържани.

Сн. Lenta.ru

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук