15.3 C
София
събота, септември 30, 2023
НачалоНа фокусПеевски за ВСС: Лакърдии

Пеевски за ВСС: Лакърдии

„Лакърдии“ – този кратък коментар направи Делян Пеевски от ДПС за среднощното заседание на Висшия съдебен съвет.

До полунощ снощи кадровиците дебатираха за освобождаването от длъжност на главния прокурор Иван Гешев, но така и не стигнаха до крайно решение. Заседанието им ще продължи в понеделник.

Повечето депутати бяха значително по-обрани в коментарите си с изключение на един-двама.

По-директно си позволи да говори Надежда Йорданова от ДБ. „Това, което наблюдавахме вчера, имаше много малко общо с правото“, заяви тя, но призова да не се прибърза със заключенията какъв ще е резултатът. Депутатката заяви, че е изненада промяната на позицията на част от членовете на ВСС спрямо позицията от миналата година в аналогично подобно производство, но това само доказва колко необходима е съдебната реформа.

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов обясни положението така: „Тъжно е, когато във Висшия съдебен съвет има хора, които всъщност са копчета, и като им натиснеш копчето – работят, като го натиснеш – спират. “ Той разкри, че Иван Гешев е ходил в американското посолство, след което членовете на ВСС, поскали оставката му, се отказали.

„Има такъв народ“ не може да се меси на ВСС дали да махне Иван Гешев, коментира депутатът Станислав Балабанов. Според него поисканите имунитети на депутати са в реда на нещата, защото се знае какви са. Той спомена Бойко Борисов и Кирил Петков. Човекът на Слави Трифонов призова Гешев сам да си подаде оставката.

Депутатката от ГЕРБ Рая Назарян пък заяви, че ВСС може да се бави, колкото си иска. „Могат да се държат кадровиците така, както преценят. Могат да дебатират колкото е необходимо, преди да вземат своите решения“, обясни тя.

RELATED ARTICLES

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments