15.8 C
София
четвъртък, септември 9, 2021
НачалоНа фокусПенсиите се вдигат от Коледа

Пенсиите се вдигат от Коледа

Вдигането на пенсиите се отлага за Коледа, а през октомври, ноември и декември всички пенсионери ще получат по 120 лв. на месец. Това гласува депутатите с актуализацията на ДОО след няколко часови спорове. Така от 1 октомври влиза в сила бонусът от 120 лв. на месец. Той ще важи за октомври, ноември и декември. От тази дата майчинството през втората година ще е 650 лв.

За 25 декември се отложи преизчисляването на пенсиите с коефициента на стажа от 1,35. От Коледа минималната пенсия ще се вдигне и ще стане 370 лв., а таванът 1500 лв. Предложението мина с гласовете на „Има такъв народ“, „Демократична България“ и ДПС, както с част от депутатите на „Изправи се БГ! Ние идваме!“. ГЕРБ не участва в гласуването. Не разбрах дали има сватба между ДПС и ИТН, попита след гласуването Георги Свиленски от БСП. Това доведе до нови спорове коя партия участва в годежи. „Г-н Йорданов е булката, Филип Станев е шаферката, а партито ще е довечера в Делта Хил при Славчо“, каза от трибуната Стоян Мирчев от БСП. Всички търсят ДПС при личен интерес, обяви зам.-шефът на ДПС Йордан Цонев.

„Вие сте едър мъж с брада. Бъдете лъв, а не заек, не всявайте интриги“, посъветва Филип Станев от ИТН. Според съпартиецът му Тошко Йорданов всичко е заради годежа между ГЕРБ, БСП и ДПС, които приели три различни предложения във вторник. Маймуната помни 3 минути, каза още Йорданов и препоръча на Мирчев уроци по запаметяване, защото иначе бил от зоопарка. Последваха нови обвинения и Георги Свиленски нарече Балабанов палячо. Накрая шефката на парламента Ива Митева наказа всички със забележка.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments