11.4 C
София
вторник, май 3, 2022
НачалоЕвропейски хроникиПетков от Брюксел: Връщаме за консултации посланика ни от Москва

Петков от Брюксел: Връщаме за консултации посланика ни от Москва

„Оценявам рееакцията на Митрофанова като недипломатична, остра и груба. Ще извикаме нашия посланик от Русия за консултации. Всички дипломати знаят какво означава това. Би следвало Русия също да извика своя посланик у нас“. Това каза премиерът Кирил Петков преди срещата на евролидерите в Европейския съвет по повод изказване на руския посланик у нас Елеонора Митрофанова.

„Няма български гражданин, който да се радва чужд дипломат да обижда българското правителство. Цялото правителство осъжда това, независимо кой е този дипломат. Ние държим на нашите институции. Подобно поведение е абсолютно недопустимо“, добави Петков.

България се променя, всички институции работят. Времето работи в посока на изчистване на корупцията в България, каза още Петков.

България има ясна, откровена и силна позиция за войната в Украйна. Правим всичко възможно, за да подкрепим Украйна, но не чрез военна подкрепа, отбеляза той.

Над 150 военослужещи от Англия ще се присъединят към българската бойна група. В момента говорим и с Италия. В тази кординация показваме една отвореност, една сила, заяви той. От министър Заков разбрах, че нашите военослужещи приветстват това да могат да тренират с техните колеги, които са едни от най-добрите в света.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments