9.4 C
София
понеделник, май 9, 2022
НачалоНа фокусПетков предложил на Каримански пост в Световната банка срещу отказ от БНБ

Петков предложил на Каримански пост в Световната банка срещу отказ от БНБ

Ива Митева вижда натиск Каримански да се откаже от поста за БНБ

Премиерът Кирил Петков е предложил пост на кандидата за управител на БНБ Любомир Каримански, но далеч от България. Става въпрос той да стане представител на България в Световната банка. Това обяви депутатът от „Има такъв народ” Ива Митева пред Нова тв.

„Депутат от „Продължаваме промяната” също се опита да оферира пост на Любомир Каримански. След това бяха непрекъснати телефонни обаждания от премиера, на които той не отговаряше. В края на краищата отговори, за да му бъде офериран пост доста далеч от България”, добави Митева.

Тя добави, че от вчера няма нови заплахи към техния кандидат за шеф на БНБ. „Не е добър знак, когато има две кандидатури, когато има избор на управител на БНБ и напрежение, да се появяват такива заплахи”, добави тя.

Според бившата председателка на НС е логично и близко да се сетим защо, кой и откъде идват тези заплахи.

„Смятам, че натискът е той да се откаже. Но той няма да го направи”, категорична е Митева.

Относно призива на премиера да бъдат оттеглени и двете кандидатури, Митева каза: „Когато с такава лекота сте склонен да си оттеглите кандидатурата, значи тя не е нито убедителна, нито вие ѝ имате доверие. Ние имаме доверие в Каримански и няма да оттеглим кандидатурата му.”

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments