13.2 C
София
понеделник, май 2, 2022
НачалоНа фокусПетролът с най-големи седмични ценови загуби от близо две години насам

Петролът с най-големи седмични ценови загуби от близо две години насам

По време на петъчната търговия петролните цени се колебаят около и под техните вчерашни нива на затваряне, когато черното злато поевтиня с близо 7% след решението на САЩ да осъществи най-голямото в историята освобождаване на част от стратегическите петролни резерви през следващите шест месеца.

Днес съюзниците на САЩ от Международната агенция по енергетика също се споразумяха за провеждането на втора съвместна интервенция на петролните пазари само в рамките на месец, въпреки че не се договориха за по-конкретни обеми, които да освободят от стратегическите си резерви.

Фючърсите на петрола Брент се търгува около вчерашното ниво на затваряне към 104,70 долара за баел, докато фючърсите на американския лек суров петрол поевтиняват с 0,8% под нивото от 100 долара към 99,40 долара за барел, след като в четвъртък и двата типа петролни фючърси се сринаха с близо 7 на сто.

В рамките на отминалия март петролът Брент поскъпна с близо 7% и с 39% през първото тримесечие, а американският лек суров петрол WTI – с 4,8% в рамките на март и с 33% от началото на годината.

През настоящата седмица обаче и двата типа петролни фючърси са на път да отбележат най-сериозните ценови загуби от близо две години насам с над 10% (от април 2020 г.), заличавайки част от 30-проценият им ръст след началото на руската инвазия в Украйна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments