4.7 C
София
вторник, декември 6, 2022
НачалоУ насПетър Чолаков: На "Позитано" не чакат Нинова с хляб и сол, тя...

Петър Чолаков: На „Позитано“ не чакат Нинова с хляб и сол, тя търси изкупителна жертва

Сега Корнелия Нинова е в незавидна ситуация – вече не е във властта, връща се на „Позитано“, където не я чакат с хляб и сол. В такава ситуация хитрият политик намира изкупителна жертва, върху която да се фокусират негативните емоции.

Това мнение изрази в интервю за БНР доц. Петър Чолаков от Института по социология и философия на БАН.

Корнелия Нинова прехвърля ядовете от болната глава на здравата, опитва се да отклони вниманието на партията от себе си и от проблемите, което тя би трябвало да е отчела като лидер на БСП, и ги прехвърля върху тези три личности, смята Чолаков относно очакваното разглеждане на темата за членовете на Националния съвет на БСП, които заеха министерски постове.

„Драмата на БСП не може да бъде драма на Корнелия Нинова. Ако дотам се сведат нещата, много жалко за тази партия„, подчерта социологът.

В интерес на президента Радев е служебният кабинет да се справи с кризата и той има точно такава цел – да направи всичко възможно да извади страната от кризата, отбеляза той.

„От друга страна не трябва да се всява паникаВърви някаква такава нишка. Не трябва да се стресират хората допълнително.“

Според него геополитически завой няма да има, но президентът е дал сигнали „да се стреля във всички посоки“ – да не се нарушава „дружбата с Брюксел и НАТО“, но да има и известно затопляне на отношенията с Русия.

Много е трудно да се каже дали общо явяване на изборите между ПП и ДБ ще доведе до по-голям резултат, „или ще се прострелят в краката„, каза доц. Чолаков.

Той не очаква ПП и ДБ да дадат предизборна заявка, че ще се прегърнат с ГЕРБ, на този етап няма да има затопляне на отношенията с ГЕРБ, но ако след изборите има засилено представителство на радикални формации, то тогава могат да се търсят други решения.

Много ще бъде интересна политиката в сферата на енергетиката на служебното правителство, защото ДПС има доста интереси в тази сфера, посочи още Петър Чолаков.

„Ако има затопляне на отношенията с „Газпром“, да не се окаже, че всъщност в ДПС са много доволни от това.“

Източник: БНР

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments