Пет витаминозни бомби

0

Плодовете подпомагат алкално-киселинния баланс на човека. Те съдържат фибри, витамини и минерали. С тях поддържаме имунитета си на ниво. Те помагат в борбата с най-различни болести. Има пет великолепни плода, които са царе сред полезните си събратя.
Това са ябълката, портокалът, бананите, боровинките и лимонът.
Ябълката е един от най-полезните плодове, за да не кажем най-полезният. Една ябълка на ден държи докторът далеч от мен. Най-много витамини се съдържат в обелката й. Тя избелва зъбите. Съдържа нисък гликемичен индекс. Ябълката понижава холестерола и кръвното налягане, подходяща е за хора с диабет, защото не ускорява инсулиновата секреция.
Портокалът съдържа много витамини. Народната медицина предписва портокалов сок за различни болести, най-вече за ревматизъм при отравяне. Препоръчват го, като профилактично средство против чума.
Бананите са пълни с много витамини и фибри. Усвоява се бавно и затова не е хубаво да се похапват два банана един след друг.
Боровинките също съдържат изключително много витамини и фибри, като бананите. Те са най- добрият антиоксидант. Намаляват риска от получаване на сърдечни, ракови и много други болести. Помагат при над 20 вида заболявания.
Няма да ви изненадаме като класиране и лимона.Лимоновият сок помага при храносмилането, изчиства тялото, засилва имунната система, почиства кожата, зарежда организма с енергия, освежава дъха, има лечебен ефект.
Сн. Pixabay

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук