15.3 C
София
събота, септември 30, 2023
НачалоПо светаПечалбата на авиационните компании през 2023 г. ще се удвои

Печалбата на авиационните компании през 2023 г. ще се удвои

Авиационните компании почти удвояват прогнозите за печалбата си през настоящата година до 9,8 милиарда долара спрямо предходната прогноза от 4,7 милиарда долара, съобщава Ройтерс, като се позовава на Международната асоциация за въздушен транспорт (IATA – ИАТА). Растежът е стимулиран от засиленото търсене и ниските цени на горивата.

Генералният директор на ИАТА Уили Уолш съобщи пред годишната среща на организацията, че приходите на сектора през 2023 г. се очаква да възлязат на 803 милиарда долара и почти да достигнат нивата, регистрирани през последната апредпандемична година – 2019, когато са били 838 милиарда долара.

В рамките на същата среща ветеранът на глобалната авиация и изпълнителен директор на „Куонтас“ (Qantas) Алън Джойс изтъкна, че цените в сектора се успокояват и започват да спадат, след като капацитетът на компаниите вече се възстановява след края на пандемията.

По думите му „Куонтас“ ще достигне пълния си предпандемичен си капацитет за международни полети до март 2024 г., а в същото време домашните операции ще достигнат до 115 на сто от предпандемичните нива.

RELATED ARTICLES

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments