24.8 C
София
петък, юни 9, 2023
НачалоVIP styleПик от 20,5 млн. тв зрители на коронацията на Чарлз III на...

Пик от 20,5 млн. тв зрители на коронацията на Чарлз III на Острова

Коронацията на крал Чарлз III е била гледана средно от 18 милиона телевизионни зрители във Великобритания, показват данни на групата Barb, цитирани от Би Би Си. Това е по-малко от наблюдавалите погребението на Елизабет II миналата есен и погребението на принцеса Даяна през 1997 година.

Коронацията бе предавана на живо по няколко британски телевизионни канала между 11.00 и 13.00 часа по Гринуич в събота. Пикът е достигнал близо 20,5 милиона по средата на церемонията, когато е била сложена короната на главата на краля, но иначе средно 18 милиона са наблюдавали събитието по 11 канала и служби, сред които двата основни канала на Би Би Си, Ай Ти Ви и Скай нюз.

За сравнение, погребението на майката на краля – Елизабет II, е било наблюдавано средно от 26,5 милиона зрители. Милиони са наблюдавали по телевизията коронацията на Елизабет II през 1953 година, но тъй като няма сигурни данни е трудно да бъде направено сравнение с церемонията в събота. Все пак на базата на проучвания, правени през 1953 годинa от Би Би Си, може да се предположи, че около 20 милиона британци са станали свидетели на събитието.

Абсолютен рекордьор като телевизионна аудиенция обаче си остава погребението на бившата съпруга на краля – принцеса Даяна. 31 милиона зрители са го наблюдавали по Би Би Си и Ай Ти Ви през 1997 година.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments