5.6 C
София
четвъртък, ноември 18, 2021
НачалоУ насПлевнелиев: Правителството ще бъде нестабилно

Плевнелиев: Правителството ще бъде нестабилно

„Правителството ще бъде нестабилно и неустойчиво. Концепциите на „Демократична България“ и БСП са абсолютно несъвместими. Затова Кирил Петков иска ясно разписано коалиционно споразумение. Това ще му даде комфорт в такава трудна за удържане и дори невъзможна комбинация. Притеснява ме ролята на Радев, коалицията на новото НС се ражда под юмрука му“. Това заяви Росен Плевнелиев, президент на България в периода 2012-2017 г., пред Нова тв. Той сподели, че е притеснен от ниската избирателна активност. „Тя ще доведе до проблеми за нашата демокрация. От 2,3 млн. гласували за Радев преди 5 години, сега са с милион по-малко. Обикновено 20-30% пък е вотът за министър-председател, а сега са 10%“, сподели той.

Плевнелиев каза още, че подкрепя подхода на „Продължаваме Промяната“ – първо да се види къде е България днес и къде трябва да бъде след 4 години, какво трябва да се направи, за да може идеите да дадат резултати, кои партии са готови да ги подкрепят и чак тогава – кой ще участва в коалицията. „Те имат европейски подход и смирен тон. Тръгва се в посока на градивност“, смята Плевнелиев. За него почтените хора са навсякъде, затова никой не бива да се изживява като морален стожер.

Според него АМ „Тракия“ е била договорена от Манолова за 3 млрд. лева, докато при ГЕРБ тя е построена за 500 млн. лв. „АМ „Хемус“ ще се оскъпи поне с 3 млрд. лева, „благодарение на усилията на Радев и Рашков“, смята още Плевнелиев. По темата с кандидатурата за президент на проф. Анастас Герджиков, Плевнелиев опроверга твърденията, че е зависим от ГЕРБ. „Имаме златен шанс да направим нещо елементарно – да убием сценариите и да им се противопоставим“, коментира още той.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments