Плевнелиев: Румен Радев е популист

0

Колкото повече Радев е уверен, че ще бъде преизбран, толкова повече ще сбърка в оценката си за ситуацията. Това каза в интервю за предаването „Денят започва с Георги Любенов“ президентът в периода 2012-2017 Росен Плевнелиев.
Сега вече имаме тоталната и абсолютна власт в ръцете на Радев,според него. Всичко в тази държава започва и свършва с него и ние виждаме и можем да си направим сметка дали това е голямата промяна, дали това е надграждането на българската демокрация, предупреди Плевнелиев.Той посочи, че Румен Радев не е демократ и го определи като популист.
„Никога досега президент на демократична държава не се е опитвал по такъв начин да води битки за властта, по такъв начин да сее разделение в обществото и да посочи 1 милион българи като хора, които трябва да бъдат изчегъртани, изметени“, критикува още той. Според него има много основания ГЕРБ да наричат служебния кабинет предизборен щаб на Румен Радев.
„Никога досега български държавен глава не е назначавал за министър-председател дясната си ръка“,обясни още Росен Плевнелиев.

Сн. rosenplevneliev.com

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук