22.8 C
София
вторник, юни 6, 2023
НачалоНа фокусПленум на ВСС обсъжда допустимостта за предсрочно освобождаване на главния прокурор

Пленум на ВСС обсъжда допустимостта за предсрочно освобождаване на главния прокурор

Допустимостта на внесеното на 12-ти май искане за предсрочно освобождаване на главния прокурор, внесено от шестима членове на Прокурорската колегия, ще е точка първа в заседанието на Пленума на Висшия съдебен съвет. Във вторник четирима от тях внесоха и второ и е възможно съдебните кадровици да вземат решение те да бъдат обединени.

В навечерието на заседанието главният прокурор обяви:

„Ще поискам отвод на част от тези членове на ВСС, които, може би, участват в това покушение срещу съдебната власт и заради това ще поискам част от заседанието да бъде закрито в интерес на престижа на съдебната власт. И искам да кажа, че съдебната власт на трябва да се срамува, трябва да се срамуват тези, които направиха всичко това. А тези, които направиха всичко това, са, може би, тези, които българските граждани наричат олигархия и мафия“.

Като точка втора на заседанието на Висшия съдебен съвет е предвидено изслушване на главния прокурор Иван Гешев и неговия заместник Борислав Сарафов  във връзка със сигнала на Сарафов,  че „в нарушение на Конституцията, Обвинител номер едно е записал своя среща с члена на Прокурорската колегия Йордан Стоев“. Поканени на заседанието са и всички, за които заместник – главният прокурор твърди, че са присъствали в кабинета на Гешев, когато той е пуснал записа.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments