Пленум на ВСС обсъжда допустимостта за предсрочно освобождаване на главния прокурор

0

Допустимостта на внесеното на 12-ти май искане за предсрочно освобождаване на главния прокурор, внесено от шестима членове на Прокурорската колегия, ще е точка първа в заседанието на Пленума на Висшия съдебен съвет. Във вторник четирима от тях внесоха и второ и е възможно съдебните кадровици да вземат решение те да бъдат обединени.

В навечерието на заседанието главният прокурор обяви:

„Ще поискам отвод на част от тези членове на ВСС, които, може би, участват в това покушение срещу съдебната власт и заради това ще поискам част от заседанието да бъде закрито в интерес на престижа на съдебната власт. И искам да кажа, че съдебната власт на трябва да се срамува, трябва да се срамуват тези, които направиха всичко това. А тези, които направиха всичко това, са, може би, тези, които българските граждани наричат олигархия и мафия“.

Като точка втора на заседанието на Висшия съдебен съвет е предвидено изслушване на главния прокурор Иван Гешев и неговия заместник Борислав Сарафов  във връзка със сигнала на Сарафов,  че „в нарушение на Конституцията, Обвинител номер едно е записал своя среща с члена на Прокурорската колегия Йордан Стоев“. Поканени на заседанието са и всички, за които заместник – главният прокурор твърди, че са присъствали в кабинета на Гешев, когато той е пуснал записа.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук