Плоски сгради в Париж

0

Архитектурата на френската столица крие необичайни фасади. Те привличат любопитното ни око с очевидния си финес. Те сякаш изникват от нищото. Тези странни сгради са сякаш изместени заради модернизация на градската зона или заради изградените линии на метрото. Това обаче им дава присъствие въпреки модернизацията. Ето малка обиколка на плоските сгради на Париж!
„Тригано” на 2-ри окръг
Намира се на ъгъла на улица de Cléry и rue Beauregard и датира от втората половина на 17 век! Най-важното е, че се смята за най-тясната жилищна сграда в Париж. Нарича се точка „Тригано“ заради инсталирана паметна плоча през 2000 в знак на почит към едноименното семейство, известно в квартала.
Конусната сграда на Bistrot du Peintre
Намираме се в сърцето на 11-и район, на ъгъла на авеню Ледру Ролин и улица де Шарон, и тук се намира една много тънка сграда, е трябвало да бъде разрушена, за да се построат модерни сгради, способни да приберат в апартаментите повече жители. Le Bistrot du Peintre въпреки това е оцелял в приземния етаж на сградата от 1905 г. насам.
Призрачната сграда в 15-ти район
В своето малко ръководство за 15-и район, Роджър Кайоа ни отвежда към тази уникална сграда: „Излизайки от École Militaire, вие пресичате булевард Suffren и по този начин навлизате в 15-ти район, чиято първа сграда заема ъгъла, който се образува с улица Лаос. Къщата е под ъгъл. Образувайки много ясно изразен остър ъгъл, който така изпъква ,че от определена перспектива изглежда без дебелина.
Сградите на улиците Francoeur и Thouin
Другите сгради са също толкова изненадващи с тесността си в Париж. Такъв е случаят със сградата на ъгъла на улица des Saules и rue Francœur, която след разрушаването на съседна сграда, изглежда много малка. Или сградата на номер 14 улица Thouin, построена през 1688 г.

Сн. Pariszigzag

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук