Повдигат обвинения на задържания заради имейл със заплаха за убийство на Ива Митева

0

Постоянен арест ще бъде поискан за Любомир Яков, който беше задържан заради заплахата за убийството на председателя на НС Ива Митева. Мъжът беше арестуван снощи в Стара Загора.

За няколко часа екипите на отдел „Киберпрестъпност“ в ГДБОП са успели да установят подателят на имейла, получен в министерството на правосъдието. В него е имало отправена заплаха за убийството на председателя на парламента Ива Митева.

Сигнал за заплаха за убийство към Ива Митева

В късните часове вчера извършителят беше арестуван. Това е 26-годишният криминално проявен Любомир Яков от Стара Загора. Той е с регистрации за заплахи и кражби.

След ареста е бил отведен в първо РПУ в града, където е бил и разпитан. Днес до края на деня дежурен прокурор от софийската районна прокуратура се очаква да удължи мярката на задържания до 72 часа. Ще му бъде повдигнато и обвинение. Към момента от службите не съобщават какви са били мотивите на младия мъж, за да изпрати подобен имейл.

Разследването по случая продължава.

По-рано беше съобщено, че Софийската районна прокуратура вече проверява сигнала за заплаха за убийство на председателя на парламента Ива Митева. Магистратите се самосезираха, след като в Народното събрание беше съобщено, че на мейла на правосъдното министерство е получена заплаха за убийство на г-жа Митева.

Сн. БНР

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук