7.1 C
София
сряда, март 22, 2023
НачалоНа фокусПовече радари и полицаи нощем, планира новият шеф на КАТ-София

Повече радари и полицаи нощем, планира новият шеф на КАТ-София

Столичната пътна полиция е започнала процедура за покупка на нови 40 радара за контрол на скоростта, каза в интервю за Би Ти Ви новият началник на службата комисар Николай Крушарски.

Част от тях ще бъдат поставени по протежение на околовръстния път на София. Това е едно от местата, където най-често се засичат скорости над 200 км/ч.

„Те ще бъдат свързани в една обща система, която да работи автоматизирано и да засича водачи да превишена скорост, водачи, които преминават на червен сигнал на светофара, неправилно престрояване, неправилна маневра – общо взето всички нарушение по Закона за движение по пътищата“, поясни той.

Увеличаване на патрулите нощем с една трета е другата новост, която планира новият началник на пътната полиция в София.

Друго новост, която Крушарски въвежда в столичната пътна полиция, е увеличаване с една трета на патрулите нощем. Ако преди е имало между 6, 8 до 9 екипа в малките часове на денонощието, сега те ще са между 10 и 13″, казва той. И посочи, че заради случаят „Семерджиев“ 10% от пътните полиция в София, които са около 300, са получили дисциплинарно наказание. Проверяващите са установили, че те го познават и са го спирали за проверки, но не са му налагали санкции.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments