13.3 C
София
сряда, септември 27, 2023
НачалоНа фокусПожарите в Гърция не стихват, властите у нас следят ситуацията край границата

Пожарите в Гърция не стихват, властите у нас следят ситуацията край границата

Пожарите в Гърция не стихват. През нощта пламна ново огнище – на остров Самотраки

Пламъците в гръцката част на Родопите се насочват в този час към Комотини, съобщава гръцката обществена телевизия ЕРТ. Извършва се евакуация на няколко села в района.

В гръцката област Еврос активните фронтове, които предизвикват безпокойство, са този в град Александруполис, който гори вече четвърти ден, и този в националния парк Дадя, където вчера бяха открити 18 овъглени мигранти, сред които и две деца.
Пожар избухна малко преди полунощ в северната част на гръцкия остров Самотраки, в района на село Терма. Огънят е в горска местност и на известно разстояние от селището.
А пожарът, който избухна вчера по обед в района на Атина продължава да е извън контрол. Огънят е нанесъл щети на къщи. В момента пожарът е разделен на два опасни фронта, като единият се насочва към атинския квартал Ано Лиосия, а другият се простира към съседен квартал на север.
Българските власти следят постоянно ситуацията с пожарите в близост до границата с България. Горските власти у нас вече са предприели превантивни мерки за защита на хората от пограничния регион и опазване на горските територии у нас.
Всички служби, отговарящи за стопанисването на горите са в готовност за предприемане на своевременни действия при необходимост, съобщиха от Министерството на земеделието и храните.

RELATED ARTICLES

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments