12.4 C
София
събота, май 14, 2022
НачалоУ насПолитолог: Резултатът на ГЕРБ не пада толкова, колкото този на ИТН се...

Политолог: Резултатът на ГЕРБ не пада толкова, колкото този на ИТН се вдига

Ако изборите бяха днес, в парламента биха влезли същите шест формации, които бяха част и от 45-ото Народно събрание. Това показват резултатите от проучване на „Галъп интернешънъл“, проведено „лице в лице“ с таблети в периода между 7 и 14 май сред 812 пълнолетни българи.

„В момента различните формации преговарят за коалиции. Резултатът на ГЕРБ не пада толкова, колкото този на „Има такъв народ” се вдига. Ако резултатите останат такива, партиите на промяната пак няма да имат достатъчно гласове, че само те да съставят правителство.  Ако има избори за трети път, ми се струва, че някоя от партии формациите, ще получи наказателен вот”, каза политологът Първан Симеонов пред Нова телевизия.

Очаква се този път привържениците на БСП да гласуват, което не се случи на 4 април заради коронавируса. По думите на Симеонов винаги правителството в страната се харесва от 20-30 % от народа и не се харесва от 70 %. Според него вотът от чужбина обикновено е „наказателен”.

Проучването на „Галъп интернешънъл“ е  проведено „лице в лице“ с таблети в периода между 7 и 14 май сред 812 пълнолетни българи.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments