7.4 C
София
неделя, октомври 24, 2021
НачалоУ насПореден протест на пътните строители

Пореден протест на пътните строители

Протест с тежка техника на браншовата камара „Пътища“ ще блокира центъра на София. От рано сутринта на бул. „Цариградско шосе“, на входа за София, има плътна колона от строителна техника, която е готова да влезе в града. Очаква се в протеста да се включат над 100 машини. Намерението на протестиращите е да стигнат до жълтите павета и да разположат техниката на бул. „Цар Освободител“.

Браншовата камара е подала уведомление към Столичната община за протестното шествие. Заради него са въведени ограничения в центъра:

от 07 ч. до 12 ч. забраняват престоят и паркирането на пътни превозни средства на пл. „Александър Първи“;

от 8 ч. до 12 ч. се забранява влизането на пътни превозни средства по бул. „Цар Освободител“ между ул. „Георги С. Раковски“ и бул. „Дондуков“.

До този протест се стигна след провал на преговорите между пътните строители и Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Исканията са за изплащане на дължими суми за ремонти и за зимно почистване. От служебното правителство отговарят, че бюджетът е направен от последното редовно правителство и в момента не може да се актуализира.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments