7.1 C
София
сряда, март 22, 2023
НачалоПо светаПореден скандал на Острова след разкриване на кореспонденция на бивш министър

Пореден скандал на Острова след разкриване на кореспонденция на бивш министър

Във Великобритания бившият министър на здравеопазването Мат Ханкок се е опитал да заобиколи министъра на образованието при решението да бъдат затворени училищата през декември 2020 година заради Covid-19, разкрива вестник „Дейли телеграф“.

Поредният скандал, свързан с Covid-19 и лично с името на бившия здравен министър, гръмна, след като журналистката Изабел Оукшот предаде на „Дейли телеграф“ около 100 000 имейла от кореспонденцията на Мат Ханкок с министри и служители по време на пандемията.

Оукшот, която е гласовита противничка на локдуаните, е получила достъп до кореспонденцията, докато е помагала на Ханкок да напише книгата си „Пандемични дневници“. Тя посочи, че е нарушила споразумението за неразкриване на информация, защото е преценила, че трябва да го направи в името на обществения интерес.

Днес Оукшот заяви, че е получила заплашителни имейли от Ханкок.

От кореспонденцията става ясно, че бившият министър на образованието Гавин Уилямсън се е борил „със зъби и нокти“ да запази училищата в Англия отворени, с което Ханкок не е бил съгласен. От други имейли пък проличава пренебрежително отношение на Уилямсън към учителите, за които той пише на Ханкок, че „само си търсят оправдание да не работят“.

Ханкок пък пише по повод на профсъюзите, за които се твърди, че подкокоросват учителите, че са „сбирщина от проклетници“.

От кореспонденцията става ясно също, че един от най-верните съюзници на Борис Джонсън – Джейкъб Рийс-Мог, е получил пратка в дома му за тест за Covid-19 за сина му точно по времето на общонационалната криза за тестове.

Рийс-Мог каза днес, че не може да се говори, че той се е ползвал от привилегии, като се има предвид колко е бил натоварен с работа по това време.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments