5 C
София
четвъртък, март 30, 2023
НачалоУ насПосланикът на Украйна в България боде с игли вуду кукла на Путин

Посланикът на Украйна в България боде с игли вуду кукла на Путин

Посланикът на Украйна в България Олеся Илашчук обяви в своя профил в Telegram, че е направила вуду кукла на руския президент Владимир Путин, която боде с игла.Според нея с тази публикация „на приятелите ми ще стане малко смешно, а враговете на Украйна – ще се уплашат много.

„Казват ми, че правя някаква черна магия. Естествено, това са измислици. Но за разтоварване на психиката, тази вечер направих вуду кукла. Съжалявам, трябва да замаскирам снимката на главата на куклата. Има снимка на нашия общ враг, който започна война срещу Украйна. Всички много добре знаете кой е там! Сега отивам до куклата и вкарвам игла в нея. И става по-лесно на душата, за да не спирате дори за секунда и да вършите работата си възможно най-ефективно. Нека на приятелите ми стане малко смешно, а враговете на Украйна – ще се уплашат много“, пише Илашчук в коментар към снимката.

Олеся Илашчук се представя като сексолог, терапевт, хипнотизатор и оператор на събития в професионалния козметичен бизнес.

България даде задочен агреман на новия посланик на Украйна, но украинското външно министерство не бърза да изпрати Илашчук в София.

Офисът на президента на Украйна планира да отзове новия посланик в България Олеся Илашчук, след чието назначаване на този пост избухна скандал, съобщи журналистът, ръководител на проекта „Главком“, ръководител на борда на Института за световна политика Виктор Шлинчак, съобщава Фокус.

По-рано украинците се обърнаха към президента Володимир Зеленски с молба да освободи Олеся Илашчук от поста посланик на Украйна в България. По въпроса бе създадена петиция, която събра хиляди подписи.

„Украинско-българските отношения са изключително важни. България е страна-членка на НАТО и ЕС, към които Украйна се стреми да се присъедини. България наскоро се съгласи да предостави на Украйна оръжие и сега има шанс за развитие на сътрудничеството в сферата на отбраната. Вярваме, че в такъв решаващ момент, по време на пълномащабна война, посланикът на Украйна в България трябва да бъде по-професионален и опитен човек“, се казва в призива.

Самата Илашчук заяви, че тази информация не е официална: „Веднага щом има официални данни, ще ви пиша или ще дам линк към проверени източници“.

Президентът Володимир Зеленски назначи Олеся Илашчук за посланик на Украйна в България с указ на 23 декември.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments