14.8 C
София
петък, септември 22, 2023
НачалоНа фокусПосланичката на Украйна: Искам да видя Путин в Хага възможно най-скоро

Посланичката на Украйна: Искам да видя Путин в Хага възможно най-скоро

Денят, в който Русия коварно нападна Украйна, е на-дългия ден в живота ми. Всичко се промени за един миг. Задрънчаха прозорците, разнесоха се писъци, полетяха бомби. Синът, който пита: Мамо, това война ли е? Отговарям: Това е война сине. Ето така започна най-дългия ден в живота ми, а след него още 560 дни, но тогава не го знаех. Това каза посланичката на Украйна Олеся Илашчук в телевизионно интервю пред Десислава Банова-Плевнелиева по Нова тв.

„Инструментите на Путин са изнудване, убийства на хора. Имам едно желание – да видя Путин в Хага, възможно най-скоро“, добави тя.

„Мирът може да бъде възстановен в един ден, веднага щом Русия изтегли войските си от територията на Украйна, призната през 1991 г.“, каза още посланик Илашчук. Тя добави, че Украйна е много благодарна на правителството на България за подпомагането на украинските граждани.

„Моята лична история наброява повече от 50 герои и героини, загинали през първите 560 дни на войната“, каза тя. Изпратила ги в първите дни и „това много боли“.

Най-близките й хора останали в Украйна. Синът й бил студент първи курс. Българската земя я посрещнала топло -цъфнали дървета с мартеници. Тя също вързала мартеница.

RELATED ARTICLES

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments