23.8 C
София
петък, септември 22, 2023
НачалоVIP styleПочина Мохамед Ал Файед

Почина Мохамед Ал Файед

Британските медии съобщиха, че на 94 години е починал Мохамед Ал Файед, бивш собственик на прочутия универсален магазин Harrods и на фуболен клуб „Фулъм“, баща на Доди Файед, трагично загинал с принцеса Даяна през 1997 година в Париж.

Роденият в Александрия в Египет бизнесмен е бил погребан след петъчна молитва в Централната джамия в Лондон в Риджънтс Парк. Той основава корабна компания, преди да се премести през 60-те години в Лондон. Скоро той става приятел с кралските особи и висшето общество и купува известни сгради като хотел Ritz в Париж през 1979 година и магазина Harrods през 1985 година. По-късно той купува и фотболния клуб „Фулъм“ за повече от 6 милиона паунда.

След 2010 година обаче Ал Файед продава магазина и клуба.

Бизнесменът става особено добър приятел с принцеса Даяна чрез спонсорирането му на благотворителни организации и събития, посещавани от членове на кралското семейтво. След смъртта на Доди и Даяна той води дълга кампания, твърдейки, че катастрофата не е инцидент, а е организирана от британските служби за сигурност. Френската полиция заключи през 1997 година, че това е инцидент, причинен отчасти от превишена скорост и от високото ниво на алкохол в кръвта на шофьора Анри Пол. Раследването на британската полиця се съгаси с френската версия.

Кончината на Мохамед Ал Файед идва само ден след 26-ата годишнина от смъртта на сина му Доди.

RELATED ARTICLES

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments