-0.3 C
София
събота, януари 28, 2023
НачалоНа фокусПП внася в парламента проекторешение за определяне на приоритетните национални цели и...

ПП внася в парламента проекторешение за определяне на приоритетните национални цели и задачи

„Продължаваме промяната“ внася в парламента проект на Решение за определяне на приоритетните национални цели и задачи пред 48-ото Народно събрание на Република България и мерките, необходими за тяхното постигане.

В предложеното проекторешение са посочени четири основни приоритетни национални цели, а именно:

   I. Развитие на конкурентна иновативна икономика;

  II. Гарантиране на национална сигурност и върховенство на правото;

  III. Постигане на енергийна независимост и устойчиво развитие;

  IV. Намаляване на неравенствата и достъп до качествено образование и здравеопазване.

„Обединението около тези национални цели би ни приближило към постигането на нашата обща цел: развитието на България като справедлива държава с висок жизнен стандарт и иновативна конкурентна икономика, подкрепена от високообразовано, здраво, съзидателно и солидарно общество от свободни граждани, които са горди с миналото си, щастливи в настоящето и спокойни за бъдещето“, посочват от „Продължаваме промяна“.

При връчването по-рано днес от президента Радев на проучвателния мандат за съставяне на правителство, кандидат за премиер на ПП – професор Денков заяви:

„Подготвената декларация ще бъде внесена като проект на решение в НС с идеята, че парламентът трябва да подкрепи тези решения. Ако този проект на декларация получи подкрепа от мнозинството, ще върнем мандата със със списък с министри. Ако не получи – ще върнем мандата неизпълнен. Надявам се, че следващите дни ще бъдат изпълнени с разум. Предоставям Ви копие от тази декларация“.

Целият проект на Решение за определяне на приоритетните национални цели и задачи пред 48-ото Народно събрание и мерките, необходими за тяхното прилагане, може да видите ТУК.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments