19.8 C
София
петък, юни 2, 2023
НачалоНа фокусПП-ДБ няма да подкрепи кабинет на ГЕРБ

ПП-ДБ няма да подкрепи кабинет на ГЕРБ

Няма да подкрепим първия мандат, започваме да работим за втория мандат, който е единствената алтернатива да не ходим на шести избори. Това заяви пред журналисти Кирил Петков докато заседава ПГ на „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ). По-рано днес се събра и Националният съвет на „Продължаваме промяната“, както и Коалиционният съвет на ПП-ДБ.

Петков посочи, че днес са имали много задълбочено разискване.

Ще започнем консултации с всички парламентарни сили за тяхната готовност да подкрепят конкретни промени в Конституцията, на свой ред заяви съпредседателят на „Демократична България“ (ДБ) Христо Иванов.

Смятаме, обясни той, че ситуацията, която се създава последните дни, потвърждава нашата дългосрочна позиция, че българската политическа система, институционална система, не може да се нормализира без по-дълбока амбициозна промяна в Конституцията по отношение на Висшия съдебен съвет, на прокуратурата. Видно е, коментира политикът, че всичко останало дава „къси съединения“. Затова ПП-ДБ щели да започнат разговор има ли наистина политическа основа, върху която може да се формира конституционно мнозинство, на база на което вторият мандат да може да бъде реализиран. Това ще бъде нашият акцент, подчерта Иванов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments