6.4 C
София
вторник, декември 6, 2022
НачалоНа фокусПП отказа да води преговори с ГЕРБ за правителство

ПП отказа да води преговори с ГЕРБ за правителство

„Продължаваме промяната“ остава конструктивна опозиция в новия парламент. Това е решил Националният съвет на партията, обяви Асен Василев. Нака ПП отхвърли офертата на Бойко Борисов за кабинет.

Кирил Петков и Асен Василев няколко дни обмисляха публично отправеното им предложение на лидера на ГЕРБ съставяне на евро-атлантически кабинет с конкретни приоритети. Според запознати „Продължаваме промяната“ са провели няколко заседания поради разногласия по темата в партията.

В нощта на изборите Петков и Василев бяха категорични, че няма да нарушат принципите си и да влязат в коалиция с ГЕРБ и ДПС. Но запазиха мълчание, след като Борисов отправи офертата си и даде знак, че самият той е готов да отстъпи встрани, а преговорите ще се водят от контактни групи и експерти като Соломон Паси и Росен Плевнелиев.

Най-важното за България е да има стабилно управление, но ние оставаме конструктивна опозиция и няма да пречим. Имаме редица политики, които искаме да подкрепим и се надяваме са бъдат предложени, обясни Асен Василев. ПП няма да отиде на разговори с ГЕРБ, по политиките ще говорят с всички партии в рамките на комисиите в парламента.

А Кирил Петков изброи политиките, сред които съдебна реформа, увеличаване на минималната работна заплата на 860 лева, увеличаване на пенсиите с 20%., нова дефиниция за енергийна бедност и две тарифи за ток и газ, и др.

Петков обясни, че не е работа на служебното правителство да решава въпроса с новите самолети и този въпрос трябва да влезе в парламента.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments