11.5 C
София
неделя, октомври 1, 2023
НачалоНа фокусПравителството отпуска 800 милиона лева заем на „Булгаргаз“

Правителството отпуска 800 милиона лева заем на „Булгаргаз“

Държавата не се ръководи с хаштагове, а с членове и алинеи, с изрядни и професионално подготвени юридически документи. Недопустимо е да се поставя под съмнение волята на България за присъединяване към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие. Това каза преди заседанието на служебното правителство министър-председателят Гълъб Донев.

„Кризисният щаб в енергетиката ще има задача да възстанови синхрона и добрата координацията с институцията. 800 милиона лева заем ще бъдат предоставени на „Булгаргаз“, като ще бъдат уточнени условията за връщането на тези пари. Решението е от изключителна важност, защото заемът ще стабилизира финансово състоянието на „Булгаргаз” и ще гарантира сигурността на доставките на природен газ за предстоящия отоплителен сезон“, допълни още Гълъб Донев.

Министрите предстои да определят председатели на Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси към Министерския съвет, на Националната комисия за борба с трафика на хора към правителството, както и на Централната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните.

Кабинетът се очаква да приеме промени в състава на Надзорния съвет на Националния осигурителен институт.

Друга точка в дневния ред е приемането на доклад за касовото изпълнение на държавния бюджет, включително на централния бюджет и на основните показатели на консолидираната фискална програма за първото полугодие на 2022 г.

RELATED ARTICLES

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments