4.7 C
София
вторник, декември 6, 2022
НачалоНа фокусПравителството прехвърли на АПИ вината за прекратените пътни ремонти

Правителството прехвърли на АПИ вината за прекратените пътни ремонти

От Министерския съвет обвиниха ръководството на Агенция „Пътна инфраструктура“ за едностранно прекратяване на всички нови обществени поръчки за текущ ремонт и поддръжка на републиканската пътна мрежа.

Обществените поръчки бяха обявени през април на мястото на съществуващите договори, по които са установени порочни строителни практики, припомнят от пресслужбата на кабинета и допълват, че с обяснението за пропуски в документацията АПИ „на практика поставя изпълнителната власт в невъзможност да възложи по прозрачен начин ремонта и поддръжката“ на пътищата за предстоящия зимен сезон.

Подробности се очаква да бъдат оповестени по време на брифинг в МС днес. В него ще участват заместник-министрите на финансите и на регионалното развитие и благоустройството – Андрей Цеков и Ивайло Стайков, както и Настимир Ананиев, председател на парламентарната Комисия по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление.

Брифингът съвпада с началото на протестите на пътните строители заради неизплатени задължения за извършени дейности и липсата на индексация по договорите за строителство.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments