7.1 C
София
сряда, март 22, 2023
НачалоНа фокусПравната парламентарна комисия обедини двата проекта за промени в ЗСВ и четирите...

Правната парламентарна комисия обедини двата проекта за промени в ЗСВ и четирите проекта за изменения в НПК

Депутатите от правната парламентарна комисия формалното обединиха двата проекта за промени в Закона за съдебната власт (ЗСВ) и  четирите проекта за изменения в Наказателно – процесуалния кодекс (НПК), приети в четвъртък и петък на първо четене, в които се съдържат и двата алтернативни механизми за разследване на главния прокурор.

Общите доклади ще бъдат съобщени в пленарната зала и от този момент ще започне да тече срока  за допълнителни предложения между първо и второ четене, след което ще бъде насрочено ново заседание на комисията, което да ги обсъди, обясни процедурата председателят й  Радомир Чолаков.

Той остро разкритикува призива на служебния правосъден министър Крум  Зарков към депутатите да направят и невъзможното, за да бъдат приети тези промени, преди Парламентът да бъде разпуснат.

„Не може парламентът да бъде „гумен печат“ на Министерския съвет“, коментира Чолаков и обвини Зарков, че  създава очаквания, които са манипулативни, спекулативни и представляват груб натиск върху Народното събрание.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments