22.3 C
София
четвъртък, септември 21, 2023
НачалоБез категорияПредставители на бизнеса от В. Търново пред ГЕРБ: България не бива да...

Представители на бизнеса от В. Търново пред ГЕРБ: България не бива да влиза в поредица от избори, нужно е работещо правителство

ИЗБОРИ 2021

България не бива да влиза в поредица от избори след избори. Нужно е работещо правителство, което да продължи национално отговорните политики. В това бяха единодушни ръководствата и служителите на две от най-големите компании във Велико Търново и Горна Оряховица. Те се срещнаха с Костадин Ангелов и кандидати за народни представители от листата на Коалиция ГЕРБ-СДС.

„Какво се случи за два месеца, откакто служебното правителство и подкрепящите го партии управляват без парламент – спряха всички големи инфраструктурни проекти, чието значение е огромно за развитието на икономиката в цяла Северна България“, коментира проф. Ангелов.

Водачът на листата и колегите му Димитър Николов, проф. Любомира Попова и Росица Димитрова представиха през бизнеса приоритетите в управленската програма на ГЕРБ. Те припомниха, че най-голямата дясноцентристка партия е единствената, която предлага конкретна програма с ясно разписани цели, приоритети, секторни политики, за чието постигане и изпълнение са разписани конкретни решения и механизми. Акценти продължават да бъдат доходите, образованието, здравеопазването, икономическият подем. ГЕРБ подготвя пакет от промени в законодателството, които да улеснят и ускорят инвестициите, да насърчат предприемачеството, инвестициите и зелената икономика.

„Изграждането на АМ „Хемус е пряко свързано с оформянето на нова икономическа зона западно от Велико Търново. Това е наш регионален приоритет, местната власт също е стартирала необходимите процедури“, каза още Костадин Ангелов.

За икономиката в Горна Оряховица и региона, освен магистралата, водещо значение има строителството на съвременния транспортен център, обединяващ жп и сухоземна логистика. Именно заради това изграждането на интермодалния терминал е сред водещите проекти в разработения от правителството на ГЕРБ План за устойчивост и възстановяване, който служебното правителство поставя под огромен риск. Но при кабинет на ГЕРБ-СДС този модерен транспортен и логистичен обект ще запази своето приоритетно място, увериха кандидатите от Коалицията.

RELATED ARTICLES

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments