16.8 C
София
вторник, юни 6, 2023
НачалоНа фокусПредставители на ГЕРБ-СДС и „Продължаваме промяната – Демократична България“ са обсъдили законодателната...

Представители на ГЕРБ-СДС и „Продължаваме промяната – Демократична България“ са обсъдили законодателната програма

Представители на ГЕРБ-СДС и „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) коментираха в ефира на bTV пред сградата на Народното събрание, че са разговаряли за законодателната рамка.

Обсъжданията са само за това каква е законодателната програма на тази сесия на парламента, така че напреднахме, заяви Николай Денков от ПП-ДБ. Той уточни, че са обсъдили списъка от законопроекти, които ще поставят за обсъждане. Няма някакви изненади, каза още Денков.

Той добави, че в този формат не обсъждат дали ще има правителство, какво ще бъде, „това не е наша работа“.

Основните теми, които обсъждаме, са законодателната рамка и ангажиментите, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост, Шенген, коментира Росен Желязков от ГЕРБ-СДС. Той добави, че това са отправните точни, защото са съществените политики, на които разчитаме през следващите няколко години като финансиране, стабилизация и политическа посока в нашето общо разбиране за членстовото ни в ЕС и НАТО.

Попитан дали в сряда ще има яснота кой ще е председател на Народното събрание, Желязков каза, че тази тема не се обсъжда в момента.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments