13.8 C
София
четвъртък, март 30, 2023
НачалоНа фокусПрезидентът не е съгласен, че служебният кабинет носи вина за забавянето за...

Президентът не е съгласен, че служебният кабинет носи вина за забавянето за еврозоната

Държавният глава Румен Радев не е съгласен с твърденията на съпредседателя на „Продължаваме промяната“ Асен Василев, че служебното правителство носи вина да се отложи членството на България в еврозоната, което беше планирано за 1 януари догодина. Радев припомни, че необходимите законопроекти, като условие за еврозоната, не са приети и 48.ото народно събрание и липсата на тази политическа воля не може да бъде компенсирана от служебното правителство.

„Някои явно искат да влезем в еврозоната през задния вход, както влязоха и в политиката, и както се представят решението на много от проблемите. Влизането на България в еврозоната не е въпрос на надхитряне и шмекеруване, а преди всичко на доверие. На прозрачност, на откритост и на реални постижения.

До голяма степен тази инфлация, която ни спира в момента за еврозоната, се дължи на предишни управленски решения, нека не ги изброяваме какви са те.

Но най-важното е да бъдат убедени гражданите, защото те масово не вярват. Защото досега плащаха винаги цената на всички реформи, на некомпетентните и користни политически решения“, каза Румен Радев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments