0 C
София
петък, януари 27, 2023
НачалоНа фокусПрезидентът обяви кой ще е следващият служебен премиер

Президентът обяви кой ще е следващият служебен премиер

Гълъб Донев ще остане премиер и в следващия служебен кабинет, който президентът Румен Радев предстои да назначи, след като и БСП ще върне мандата за съставяне на правителство. Това обяви държавния глава, който каза че му предстои разговор със служебните министри преди да обяви дали ще прави промени в екипа на служебния кабинет.

На въпрос за дата на изборите Радев отговори:

„Ще направя последни консултации с моя правен екип. Февруари месец е особен месец, защото по Конституция трябва до два месеца да се проведат изборите след разпускането на парламента, но Конституцията мери в месеци, а Изборният кодекс мери в дни. И тук имаме малък проблем с февруари, който ще го изчистим.

Но аз по никакъв начин не искам повече да бавя нещата. Ясно е, че се върви към избори, ясно е, че трябва по-бързо, възможно най-бързо да имаме редовно правителство и решение, надявам се, най-сетне на политическата криза.

Трябва да преценим редица обстоятелства. Ще има ли волята и съгласието, и желанието парламентът да приеме оставащите няколко важни закона.

Също така да си каже мнението и ЦИК и да бъде ясно на партиите може ли или не може да има избори с машини поради все още закъснелите доставки на хартия за принтерите на машините на 26 март. Това вълнува немалка част от нас.“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments