23.8 C
София
петък, септември 22, 2023
НачалоНа фокусПрезидентът отговори на писмото от МВР: Няма да освободи Петър Тодоров

Президентът отговори на писмото от МВР: Няма да освободи Петър Тодоров

Президентството е изпратило официален отказ за освобождаването на главния секретар на МВР Петър Тодоров и приложените към него мотиви на Министерския съвет, научи БНР. Отказът е изпратен до МВР.
Миналата седмица държавният глава отказа да подпише указ за освобождаването на Тодоров и определи мотивите към предложението за смяната му като изцяло политически и  продължение на пълномащабната чистка в тази институция.

Миналата седмица вътрешният министър Калин Стоянов изпрати мотивирано искане за това към държавния глава.

Според него липса на организация и контрол и бездействие са довели до смъртта на полицаи и завишаване на убийствата в страната.

МВР не може да си обясни как Ангел Христов – известен като единия от братя Галеви, влиза в България и умира, при положение, че от години е обявен за международно издирване.

„Считам, че главният комисар Петър Тодоров е отговорен за липсата на организация и контрол върху дейности в МВР, което е в пряка връзка с настъпилата смърт на шестима полицейски служители на МВР при изпълнение на служебните им задължения в рамките на изключително кратък период от време“, аргументира се Калин Стоянов.

На свой ред президентът отвърна, че вижда чистка. От „Дондуков“ 2 обясниха, че мотивите към предложението са „изцяло политически“.

RELATED ARTICLES

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments