17.8 C
София
понеделник, май 29, 2023
НачалоНа фокусПрезидентът Румен Радев ще има работна среща с български зърнопроизводители

Президентът Румен Радев ще има работна среща с български зърнопроизводители

Президентът Румен Радев ще има днес работна среща с представители на Националната асоциация на зърнопроизводителите. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Зърнопроизводители излязоха на национален протест вчера.

България, Полша, Унгария, Чехия и Румъния настояват за спешно регулиране на въпроса с вноса на селскостопански продукти от Украйна, каза вчера президентът Радев.

Служебният министър на земеделието Явор Гечев заяви, че ще търси в Брюксел възможности за коридори за износ на украинско зърно, за да запази интересите на нашите производители.

След днешната среща ще бъде взето решение дали тридневните протестни действия ще продължат, каза за БТА председателят на Съюза на зърнопроизводителите в Бургас Николай Киров, който се включи в протестната демонстрация на Граничния пункт „Кардам“ заедно с 60 земеделски производители, членове на две от най-големите браншови организации в Бургаско. Зърнопроизводители блокираха и ГКПП „Дунав мост“при Русе.

Зърнопроизводителите искат прекратяване на безмитния внос на украински стоки в Европейския съюз, да бъде защитено българското производство и българската продукция да бъде реализирана на справедливи цени.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments