13.9 C
София
събота, април 1, 2023
НачалоНа фокусПрезидентът със силни думи за синдикатите

Президентът със силни думи за синдикатите

Пандемията от COVID-19, енергийната криза, войната в Украйна и галопиращата инфлация поставят живота на хората и трудещите се в България на все по-голямо изпитание. Това каза президентът Румен Радев по време на единайсетия конгрес на Конфедерацията на труда (КТ) „Подкрепа“.

„Заедно, като държавно ръководство, като работодателски, синдикални организации, като общество, трябва да потърсим отговор и решение на много от тези проблеми. Предстои ни заедно да вземем важни решения, касаещи приемането на една разумна, рационална енергийна стратегия“, коментира държавният глава.

Работейки заедно, въпреки песимистичните прогнози, ние сме длъжни като общество да отговорим на очакванията, каза президентът – на очакванията за бъдещето, че България, Европа и светът ще се справи с предизвикателствата, а никой не може да го постигне сам, допълни Радев.

Президентът обясни, че със синдикатите е обсъждана концепцията да не се бърза под натиск отвън „сами да убиваме нашите базови мощности, преди да сме въвели надеждни, евтини, достъпни системи за съхраняване на енергията“.

Всеки конгрес е повод за анализ и равносметка, и макар КТ „Подкрепа“ да се роди едва преди три десетилетия, бурният й живот много трудно ще се вмести дори в три века, каза Радев.

По думите на президента в рамките на тези три десетилетия КТ „Подкрепа“ се е превърнала в значим фактор в обществено-политическия живот на страната. „В безмилостен критик, но и ценен, и търсен партньор от всяка власт и работодателските организации“, добави Радев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments