-1.8 C
София
вторник, януари 31, 2023
НачалоНа фокусПремиерът Донев поиска от министъра достъпни отчети, така че 6-годишно дете да...

Премиерът Донев поиска от министъра достъпни отчети, така че 6-годишно дете да ги разбере

Министрите от служебния кабинет да изготвят отчет за работата си от август досега. Това им заръча премиерът Гълъб Донев в началото на днешното първо за годината правителствено заседание.

”Направете ги така, че и 6-годишно дете да ви разбере”, настоя той.

Забелязвате ли как кризите от последните години се отразяват на новогодишните ни пожелания? През пандемията си пожелавахме здраве, а сега заради войната в Украйна си пожелаваме новата година да ни донесе мир, каза Донев.

Всъщност новата година е време, а времето е най-ценният подарък, който може да получим. Време, което, надявам се, да осмислим с избора си да бъдем добри хора. Заедно сме въпреки разделителните линии, заедно сме, защото ни свързва общата ни съдба като народ и общото време, с което разполагаме, продължи той.

Пожелавам на всички ни да ни водят справедливите решения. Справедливостта не е богинята Темида, тя е добродетел присъщ на нас хората. Тя е мярка за постигане на повече хармония в обществените и лични отношения, подчерта премиерът.

Когато встъпихме в длъжност не подозирахме, че през януари 2023 г. мандатът ни на временна власт все още ще е в сила. Процедурата за втория мандат е в ход , а краят на нашия мандат наближава. От самото начало работим и решаваме проблемите на хората като спазваме доброто управление. Както добре знаем откритост и отчетност са критерии за добро управление, допълни още той.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments