22.8 C
София
събота, юни 3, 2023
НачалоНа фокусПремиерът поздрави МВР, че е "на страната на народа" и отново нападна...

Премиерът поздрави МВР, че е „на страната на народа“ и отново нападна прокуратурата

Премиерът Кирил Петков благодари на МВР, че е „на страната на народа“ и отново нападна главния прокурор Иван Гешев, като обяви, че за него той е „абсолютно компрометиран, дори вече на ниво ЕС“.

„Все повече хора ще се присъединяват към нас. Г-н Гешев за мен е вече абсолютно компрометиран, даже на ниво ЕС“, бяха думите на премиера.

Днес Главна дирекция „Национална полиция“ представя годишния си отчет. За да изслушат доклада, дойдоха премиерът Кирил Петков и министърът на вътрешните работи Бойко Рашков.

Министър-председателят Кирил Петков откри началото на събитието, като отправи приветствие към МВР.

Искам да поздравя лично МВР, че е на страната на народа. В момента сме във времена на промяна и всеки трябва да застане от страната на народа или на страната на статуквото, корупцията, недосегаемите, заяви премиерът, цитиран от БНТ.

МВР е институцията, която избра и е част от страната на закона, на народа, допълни той.

Искам да ви поздравя, че имахме честни избори, защото ако местните дерибеи продължаваха да контролират вота, може би всички ние днес нямаше да сме тук. Дори опозицията не може да каже нищо по този повод. Факт е, че в момента в българския парламент партиите са позиционирани така, както народът ги е избрал, подчерта Кирил Петков.

Второ – законността се връща в България. Никой не е над закона, вече няма ваши, няма наши. Ясно заявихме, че не ни е страх – нито от хората в подземния свят, нито от хората, били част от корупционния модел на предишната власт. Факт е, че прокуратурата на България не работи, заяви премиерът.

Аз вярвам, че има честни прокурори, че има смели прокурори и все повече хора ще се присъединят към нас. Г-н Гешев за мен е абсолютно компрометиран, дори вече на ниво ЕС, допълни Кирил Петков.

Промяната е дълъг и труден процес, но аз вярвам че е възможно. Страхът е изостанал, законността е на преден ред, допълни Кирил Петков.

„Криза след криза сме, но се справяме. Промяната е дълъг процес. Призовавам за истинска смелост, с чувството, че България може да се промени, ако всеки един от нас вземе тази отговорност върху собствените си плещи. Вярвам, че е възможно“, категоричен бе премиерът.

Министър-председателят подчерта, че законността в България се връща и идеята за недосегаеми вече изчезва.

„Никой не е над закона. Който си мисли, че са старите времена, в които ако си човек на някого и имаш протекция, това вече не съществува. Ясно заявихме, че не ни е страх от хората на подземния свят, които имаха връзки с предишната власт“, подчерта той.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments