7.1 C
София
сряда, ноември 17, 2021
НачалоНа фокусПремиерът Янев призова за по-висока избирателна активност на балотажа

Премиерът Янев призова за по-висока избирателна активност на балотажа

„Предварителните внушения и инсинуации, че изборите няма да бъдат организирани и ще се създадат предпоставки за изкривявания, нарушения и опорочаване на вота, не се сбъднаха. Българските граждани имаха възможността да гласуват свободно, честно и открито. Служебният кабинет направи всичко възможно, както за организацията на изборите, така и за предотвратяване на грозните явления, свързани с купуването на гласове и корпоративния вот”. Това заяви служебният премиер Стефан Янев преди редовното заседание на Министерския съвет.

Той посочи, че такава била и оценката на външните наблюдатели, които са адмирирали усилията на МВР за справяне с тези явления. Янев изрази притеснение от ниската избирателна активност и призова гражданите да излязат и да гласуват на балотажа.

„Българските граждани да гласуват честно и открито, да дадат своя глас за тази президентска двойка, за която смятат, че най-успешно и най-добре ще уплътни заложените в Конституцията правомощия на президентската институция. Бъдете активни”, призова Янев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments