17.8 C
София
понеделник, май 29, 2023
НачалоПо светаПригожин обяви, че "Вагнер" контролира по-голямата част от Бахмут

Пригожин обяви, че „Вагнер“ контролира по-голямата част от Бахмут

Ръководителят на руската наемническа група „Вагнер“ Евгений Пригожин заяви снощи, че силите му контролират над 80 % от опустошения източен украински град Бахмут, след едни от най-тежките и кръвопролитни сражения във войната, съобщи Ройтерс.

Високопоставени украински военни представители не отговориха пряко, но заявиха, че силите им се държат твърдо в града, който някога имаше население от 70 000 души.

Бойците на Вагнер бяха начело на многомесечните усилия на Русия да превземе Бахмут. Уморителната окопна война и постоянните артилерийски обстрели предизвикват сравнения с Първата световна война заради огромните жертви, дадени и от двете страни.

Пригожин заяви, че силите му, които играят важна роля в руския напредък на изток, продължават да обграждат Бахмут. „В Бахмут по-голямата част, повече от 80%, вече е под наш контрол, включително целият административен център, фабрики, складове, администрацията на града“, казва той във видео, публикувано от руски военен блогър.

Сергей Череватий, говорител на Източното военно командване на Украйна, заяви, че ситуацията в Бахмут е под контрол, и добави, че Киев няма да позволи обкръжаване на войските си.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments