Принц Чарлз заменя бензин в колата си за сирене и вино

0

Наследникът на британския кралски престол, принц Чарлз от Уелс, обяви, че неговият Aston Martin започна да работи на биогориво, което е направено от сирене и вино. Той говори за това в интервю за Би Би Си.

Принц Чарлз каза, че предпочита смес от биоетанол, направен от отпадъчно сирене и вино, пред традиционния бензинов двигател в колата. „Сега имам електрически автомобили, но е толкова трудно с тях. Можете да си представите, че моят стар Aston Martin, който използвам от 51 години, се задвижва от английско бяло вино и суроватка от сирене “, каза принц Чарлз. Биомаса и слънчева енергия също се използват за отопление на двореца му.

Експертите отбелязаха, че този подход е от малка помощ на национално и глобално ниво. „Необичайното решение на принц Чарлз да изчисти своя Aston Martin от въглеродните емисии с вино и сирене не трябва да се приема като основно решение при декарбонизацията на превозни средства“, каза Грег Арчър, британски директор на компанията за зелени транспортни компании на T&E. В голям мащаб биогоривата причиняват повече вреда, отколкото полза, като причиняват обезлесяване и промени в използването на земята, каза той.

Сн. Lenta.ru

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук